Το τραβάει κι άλλο η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης – Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για Δένδια

Συνέχεια στο θέμα με την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τρίπολη που δεν έγινε ποτέ, δίνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης. Και ενώ η υπουργός των Εξωτερικών της τίναξε στον αέρα την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, η έκπτωση κυβέρνηση στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε.!

Η κυβέρνηση της Λιβύης έστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), διαμαρτυρόμενη για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και το διπλωματικό επεισόδιο της 17ης Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο όταν στο αεροδρόμιο εμφανίστηκε η υπηρεσιακή ομόλογός του, αφού η συμφωνία ήταν να συναντηθεί μόνο με τον Μοχάμεντ Μένφι, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή αυτή, η οποία έχει τη μορφή της ρηματικής διακοίνωσης (διάβημα), η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης, της οποίας η θητεία έχει λήξει εδώ και περίπου έναν χρόνο, εμφανίζεται επικριτική για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς.

Η Τρίπολη εκφράζει την έκπληξή της για τη συμπεριφορά αυτή από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ. Εκφράζει επίσης την άποψη ότι ενέργειες σαν κι αυτές δεν βοηθούν στην επανένωση της Λιβύης, αλλά εντείνουν το διχασμό και είναι αντίθετες προς τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας.

To άρθρο Το τραβάει κι άλλο η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης – Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. για Δένδια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate