Το ρέκβιεμ του ρωσικού γοήτρου

Οι εικόνες με Ρώσους στρατιώτες να αποχωρούν με τα πόδια από την Χερσώνα έχουν δημιουργήσει«σεισμό» στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Η λαμπρότερη ημέρα για τους Ουκρανούς στον πόλεμο με την Ρωσία γράφεται σήμερα, μέχρι τουλάχιστον την επόμενη. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχοντας εδώ και τουλάχιστον 4 ημέρες καταλάβει όλα τα χωριά γύρω από την Χερσώνα δεν άφησαν περιθώρια στο στρατιωτικό επιτελείο της Ρωσίας. Η αποχώρηση – υποχώρηση ήταν ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί ο θάνατος ή στην καλύτερη περίπτωση η παράδοση περισσότερων από 20.000 στρατιωτών στις Ουκρανικές δυνάμεις.

Η εικόνα με τους τελευταίους Ρώσους στρατιώτες να αποχωρούν από την περιοχή πεζοί δεν «χτύπησε» καλά στο εσωτερικό της Ρωσίας. Ο δεύτερος σε μέγεθος και ισχύ στρατός του κόσμου, ακόμη και για τους πιο φανατικούς προπαγανδιστές, έφυγε με τρόπο ντροπιαστικό και ατιμωτικό από μία πόλη που όχι μόνο δεν αντιστάθηκε αλλά παρέδωσε όλες της τις υποδομές από την πρώτη ημέρα εισβολής. Η Χερσώνα είναι μία από τις ελάχιστες επίσης πόλεις που ο ρωσικός στρατός διεκδίκησε χωρίς να την ισοπεδώσει, όπως έκανε στο Χάρκοβο (στο οποίο τελικώς οι Ρώσοι απέτυχαν παρά το σφυροκόπημα) και στην Μαριούπολη την οποία ουσιαστικά οι δυνάμεις της Ρωσίας έσβησαν από τον χάρτη με βομβαρδισμό 6 μηνών.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.