Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για αθέτηση της εκκένωσης αμάχων από το Αζοφστάλ χωρίς εχθροπραξίες

Στην 71η ημέρα του βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία χωρίς να διαφαίνεται από πουθενά ελπίδα για κατάπαυση του πυρός σύντομα. 

Με μια ματιά:

  • Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι 344 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη και τις γύρω περιοχές στη Ζαπορίζια την Τετάρτη. Η Ρωσία είπε ότι θα ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους από το εργοστάσιο Αζοφστάλ από σήμερα, ωστόσο Ουκρανός διοικητής μέσα στο συγκρότημα κατηγορεί τη Μόσχα ότι αθέτησε τη δέσμευσή της για εκκένωση αμάχων χωρίς εχθροπραξίες.
  • To Κρεμλίνο εκτιμά ως «αδύνατη» τη διεξαγωγή παρέλασης για την «Ημέρα της Νίκης» στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Κορυφαίος αξιωματούχος της Μόσχας επισκέφθηκε τη Μαριούπολη, που θα παρουσιαστεί ως το σπουδαιότερο «τρόπαιο» των Ρώσων στις γιορτές της 9ης Μαΐου.
  • Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στην Ουκρανία που συνέβαλαν στη θανάτωση αρκετών Ρώσων στρατηγών, αναφέρουν οι New York Times. Το Κρεμλίνο απάντησε ότι οι πληροφορίες «δεν θα εμποδίσουν τη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της».
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να έχει νέα συνεργασία με τους άλλους ηγέτες των χωρών της G7 εντός της εβδομάδας ώστε να συμφωνηθούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στην Ουκρανία μέσα από το liveblog του CNN Greece:

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.