Το κέικ με μήλα της μάμας μου

ΥΛΙΚΑ
• 780-800 γρ. μήλα κίτρινα
• 3 κουταλιές σέρι ή μπράντι
• 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
• 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
• 3 μεγάλα αυγά
• 285 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 125 ml ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
• 320 γρ. αλεύρι φαρίνα
• 2 κουταλάκια baking powder
• ½ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι κανέλα
• 120 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψί 12 X 22 εκ. Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί.

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα αναμειγνύετε με το σέρι ή μπράντι, το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού.

Κτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικινγκ, αλάτι και κανέλα. Προσθέτετε το μείγμα στα αυγά και κτυπήστε
μέχρι μόλις να αναμειχθούν. Προσθέτετε τα μήλα με τα ζουμιά τους και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Ψήνετε για 80-90 λεπτά μέχρι ένα σουβλάκι να βγαίνει στεγνό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 30 λεπτά. Το βγάζετε με τη βοήθεια του χαρτιού και το κρυώνετε
σε σχάρα. Το κέικ είναι καλύτερο αν το φτιάξετε μια μέρα πριν το σερβίρετε.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.