Το επόμενο διάστημα η στήριξη θα είναι οριζόντια για όλους και όλες χωρίς εξαιρέσεις

«Ανακοινώσεις θα υπάρξουν πολύ σύντομα. Ο χρονικός ορίζοντας θα είναι αρκετά ευρύς. Σε ό,τι αφορά τους πόρους θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για το σχέδιο στήριξης που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για την τιμή του ρεύματος. «Υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού για φορολόγηση των όποιων υπερκερδών προσδιοριστούν από τη ΡΑΕ, θα αξιοποιηθούν όσα εργαλεία αξιοποιήθηκαν και το προηγούμενο διάστημα και επιπλέον πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα», απάντησε ερωτηθείς αν θα γίνει γνωστό αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης εντός της εβδομάδας. Παράλληλα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει την προσπάθεια και την πίεση και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να υπάρξει και πανευρωπαϊκή απάντηση.

«Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια πολύ δραστική και ουσιαστική παρέμβαση», τόνισε ενώ απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ανάλογα με αυτά στη Γερμανία.

 Σχετικά με την αγορά 700.000 μετοχών με χρήματα της ΔΕΗ για να διατεθούν ως μπόνους σε στελέχη, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως η εταιρεία προέβη στην ενέργεια αυτή κατόπιν εντολής της Γενικής Συνέλευσης. «Οποιαδήποτε όμως κίνηση διανομής των μετοχών αυτών έχει παγώσει, δεν έχει υλοποιηθεί και δεν θα υλοποιηθεί», προσέθεσε.

Για το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον ΦΠΑ σε αγαθά ευρείας κατανάλωσης απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι εστιασμένη στη δραστική μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Για την επένδυση στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως είναι σημαντική γιατί έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και για τις εγκαταστάσεις και τη δυνατότητα επαναεριοποίησής του. «Θα βοηθήσει στην απεξάρτηση όχι μόνο της χώρας μας αλλά όλης της βαλκανικής από υπάρχουσες πηγές εφοδιασμού φυσικού αερίου σε συνδυασμό με όλα τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στη Β. Ελλάδα», υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων.

Για τον τρόπο πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου, υπενθύμισε ότι από την προηγούμενη ενημέρωση είπε ότι η χώρα μας πλήρωνε και θα εξακολουθεί να πληρώνει σε ευρώ και ο τρόπος μετατροπής σε ρούβλια είναι τεχνικό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει οδηγίες. «Θα πληρώσουμε με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παραβιάζονται οι κυρώσεις και προφανώς να μην τεθεί θέμα ασφάλειας του εφοδιασμού μας σε φυσικό αέριο», προσέθεσε.

Δείτε την ενημέρωση 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.