Το Βήμα: Ποιοι έφεραν και ενεργοποίησαν το Pretador στην Ελλάδα

Φως στον κύκλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών με το παράνομο λογιστικό Pretador επιχειρεί να ρίξει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής. Το σύστημα που «στήθηκε» είχε αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Το Βήμα, στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αποκαλύπτει άγνωστες συναντήσεις του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα με τον Γιάννη Λαβράνο, επιχειρηματία και στενό φίλο του πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και άλλα ραντεβού με πρωταγωνιστές τον Φ. Μπίζιο και τον ισραηλινό επιχειρηματία, «εκπρόσωπο» του παράνομου λογισμικού Pretador, Σαχάκ Αβνί.

Από το 2020, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είχε συναντήσεις με τον Γιάννη Λαβράνο στο γραφείο του τελευταίου στο Νέο Ψυχικό, πίσω από το Πεντάγωνο και το ίδιο γραφείο επισκέπτονταν και υπουργοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Βήμα, ο Αβνί, σε συνεννόηση με τον Γιάννη Λαβράνο, τη διοίκηση της ΕΥΠ και εν γνώσει του Γρηγόρη Δημητριάδη, είχαν ενεργοποιήσει το Predator στα γραφεία της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή με στόχο αλλοδαπό υπήκοο αλλά φαίνεται ότι δεν έμειναν εκεί και άρχισαν οι παρακολουθήσεις υπουργών και επιχειρηματιών.

Νέα λίστα παρακολουθήσεων από την εφημερίδα Documento: Ποιοι φέρονται να παρακολουθούνταν με το Predator

Σε δεύτερη φάση, οι ίδιοι άνθρωποι εγκατέστησαν στα νότια προάστια τα γραφεία της εταιρίας Intellexa, με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο να αναλαμβάνει βασικός μέτοχος.

To άρθρο Το Βήμα: Ποιοι έφεραν και ενεργοποίησαν το Pretador στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.