Τουρισμός: Οι πρέσβεις κρατών-μελών της ΕΕ για τα ρεκόρ και τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Ομιλία με θέμα «το μέλλον της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας» πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο Σουηδικό Ινστιτούτο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του πρέσβη της Σουηδίας Γιόχαν Μπόργκσταμ, και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των πρεσβειών όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε τους πρέσβεις για τη στρατηγική που ακολούθησε τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα την πλήρη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού μετά την πανδημία, την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας μέσω των ισχυρών ταξιδιωτικών εσόδων καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων από διεθνείς κολοσσούς για την ανάπτυξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και έργα υποδομών.

Οι πρέσβεις επιβεβαίωσαν το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω της εντυπωσιακής τουριστικής ανάπτυξης και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα έργα υποδομών που προωθούνται στη χώρα με χρηματοδότηση από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους, την περαιτέρω προβολή εναλλακτικών προορισμών, την προώθηση θεματικού τουρισμού που αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους ταξιδιώτες καθώς και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου με στόχο η Ελλάδα να έχει τουρισμό και τους 12 μήνες του έτους.

«Η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην πράσινη και μπλε οικονομία έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί το στοίχημα των επόμενων ετών. Με αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, και κυρίως του RRF, προχωράμε σε έργα που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, με βασικούς άξονες την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της ταυτότητας της χώρας μας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.