Τι γίνεται με πρόστιμα καμερών που καθυστερούν και με την προθεσμία πληρωμής

Για τα συσσωρευμένα πρόστιμα από τις κάμερες που δεν έχουν αποσταλεί εδώ και μήνες στους παραβάτες, κλήθηκε να απαντήσει Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασίηκης.

Αρχικά ανέφερε ότι, πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αξιολογείται από την ιδιωτική εταιρεία η οποία τυγχάνει εποπτείας από την Αστυνομία.

Όσον αφορά, το θέμα προθεσμίας πληρωμής ενός προστίμου είπε ότι η νομοθεσία έχει ήδη τροποποιηθεί και εξασφαλίστηκε από την Νομική Υπηρεσία την διαβεβαίωση ότι ακόμα και να παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, δεν τίθεται ζήτημα στον εντοπισμό και στην παράδοση του οποιουδήποτε συστημένου εγγράφου, είτε πρόκειται για πρόστιμό είτε για επιστολή.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία: Μελετάται να ανακοινώνεται μέσω app πού θα μπαίνουν κάμερες

Νωρίτεα, ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι μετά τη διαπίστωση προβλημάτων, από παράπονα πολιτών τα οποία ήταν σωστά έγινε σύσκεψη στο Αρχηγείο. Εκεί δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες, όπως για παράδειγμα να γίνεται περισσότερος έλεγχος, να μην στήνονται κάμερες σε σημεία παγίδες, όπως για παράδειγμα εκεί που αλλάζουν τα όρια ταχύτητας.

«Σκοπός μας δεν είναι η καταγγελία αλλά η πρόληψη. Υπήρξε μια σκέψη που μελετάται, κατά πόσο να εφαρμοστεί στο app της Αστυνομίας ότι σε συγκεκριμένο σημείο θα έχει κινητή κάμερα. Σκοπός επανέλαβε είναι η πρόληψη και όχι η καταγγελία. Ο κόσμος να το αντιληφθεί αυτό και να μην επιτίθεται στους χειριστές των καμερών», είπε ο Εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Λεμεσός: Ενεργοποιούνται την Παρασκευή οι νέες κάμερες τροχαίας – Δείτε τα σημεία

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.