Τιραμισού

10 ΑΤΟΜΑ / 35’ / ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

Για τα μπισκότα:

40 μπισκότα σαβουαγιαρ

1 φλιτζ. ζεστό εσπρέσο

1 κουταλιά μέλι

50γρ. κομμάτια σοκολάτα μαύρη

Για την κρέμα:

400γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε

1 κουταλάκι ρούμι

2 κουταλιές εσπρέσο

6 κρόκους

130γρ. ζάχαρη

500γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι βανίλια υγρή

2 πρέζες αλάτι

Eκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί, το ρούμι και το εσπρέσσο. Ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ βάζετε τους κρόκους και την ζάχαρη.

Τοποθετείτε σε μπεν μαρί σε μέτρια προς χαμηλή εστία.

Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα των κρόκων.

Αποσύρεται από την εστία και αδειάζετε το μείγμα των κρόκων μέσα στο μπολ με το τυρί, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.

Στο μπολ του μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και κτυπάτε σε σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην την παρακτυπήσετε.

Ρίχνετε την σαντιγί μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αναδιπλώνετε με μια σπάτουλα.

Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα μπισκότα.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το εσπρέσο, την σοκολάτα και το μέλι. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Μουλιάζετε κάθε μπισκότο για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και τοποθετείτε στην βάση του σκεύους σερβιρίσματος 30εκ.x40εκ.

Αδειάζετε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα μπισκότα.

Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνετε ομοιόμορφα.

Πασπαλίζετε από πάνω με το κακάο και παγώνετε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν να σερβίρετε.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.