Τζουτζούκα, αλήτικη κουζίνα

Instagram: mariee_says_

Ο χώρος του νεοφερμένου μαγαζιού με το σπουδαίο όνομα, μόλις τον περασμένο Μάη έχει ανοίξει, είναι συμπαθητικός, χαλαρός, με ωραίο ντεκόρ και αξιοπρεπέστατο σέρβις. Ο ιδιοκτήτης είναι πολύ κοινωνικός, φιλόξενος – μας κέρασε στο τέλος ιταλικό ποτό Averna με φλούδα πορτοκαλιού –και αρκετά φιλικός, αν και όχι ιδιαίτερα φαν των Κύπριων όπως άφησε να εννοηθεί.

Το χορτόζουμο για καλωσόρισμα (δεν συγκράτησα το είδος, δεν το είχα ξανακούσει) ήταν ευπρόσδεκτο, η κάρτα κρασιών είναι ψαγμένη και οι προσεγμένες πρώτες ύλες είναι από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Η προβατίνα «σάρτσα» με Ζακυνθινό λαδοτύρι & παραδοσιακές χυλόπιτες Αράχωβας και οι κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες είναι μερικά από τα χιτ του μενού.

ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΑ 1

Δοκίμασα επίσης πανακότα με πρέντζα Ζακύνθου πάνω σε σοταρισμένο σπανάκι, μυρώνια & καυκαλήθρες και αρνίσιο πατσά γιαχνί, με πικάντικο τσορίθο. Για το τέλος επιλέξαμε τις λεμονάτες μοσχαρίσιες στηθοπλευρές ξεψαχνισμένες στο τηγάνι με χοντρό μακαρόνι και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Τα πιάτα παρουσιάζουν ενδιαφέρον και είναι εύγεστα.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.