Τα «μαζεύει» ο Σάκης Παπαδόπουλος για Novartis: Εγώ μίλησα για τον σεβασμό στη Δικαιοσύνη

Ανασκευάζει τις δηλώσεις του αναφορικά με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τη Novartis ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος.

«Εγώ μίλησα για την αναγκαιότητα σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και Δικαιοσύνη σημαίνει και η λειτουργία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με την κυρία Τουλουπάκη. Και αδικήσατε κατάφωρα την εργασία και τα πορίσματα που έβγαλε η κυρία Τουλουπάκη…» ανέφερε λίγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος θέλοντας να μπαλώσει τα όσα είπε νωρίτερα διαχωρίζοντας το έργο της Εξεταστικής για τη Νovartis και της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με παρέμβασή του, επί προσωπικού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «εγώ δεν αναφέρθηκα στο σύνολο της Δικαιοσύνης και στο γεγονός ότι συνεχίσουν να υπάρχουν ερωτηματικά για το ποινικό μέρος αλλά υπάρχει η αναγκαιότητα για σεβασμό της Δικαιοσύνης και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη τουλάχιστον από την κυρία Τουλουπάκη για όσα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί..»

Και πρόσθεσε « για το πολιτικό μέρος, είπα πολύ καθαρά ότι στο δικό μας πόρισμα (εν. της εξεταστικής για τη Novartis), μιλήσαμε για πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης Καραμανλή και της Κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου…».

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διέκοψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του ότι «αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, βάση τον ΚτΒ, σας έδωσα τον λόγο για να εξηγήσετε και να πείτε αυτό που θέλατε γιατί σας καταλαβαίνω και κατανοώ το πολιτικό ζήτημα».

Ειδικότερα με ανακοίνωσή του ο Σάκης Παπαδόπουλος επισημαίνει τα εξής:

Επειδή  παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπα στην Βουλή…      
1. Δήλωσα πολύ καθαρά ότι σέβομαι την ετυμηγορία της δικαιοσύνης στο σύνολο της για το ποινικό μέρος  της διερεύνησης ευθυνών πολιτικών προσώπων για τα σκάνδαλα στην υγεία και στο φάρμακο. Η εισαγγελία  κατά της διαφθοράς εξέτασε ως όφειλε τους φακέλους που σωστά απέστειλε στην Δικαιοσύνη η προανακριτική επιτροπή με βάση και την νομοθεσία και τις  καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καταλήγοντας να αρχειοθετήσει τις 7 από τις 10 περιπτώσεις  ελέγχου.
2. Ζήτησα από την κυβέρνηση να απαντήσει αν σέβεται τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων.  
3. Για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Αβραμόπουλου- Γεωργιάδη, δήλωσα  ότι σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης, παρά τα ερωτηματικά που συνεχίζουν να υ υπάρχουν. Ορθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Δικαιοσύνης.
4. Ζήτησα από τον Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για όσα απαράδεκτα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί,.  
5. Για το πολιτικό μέρος των ευθυνών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγειά και στο Φάρμακο ,η  Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαμε στην εξεταστική Επιτροπή, καταλογίσαμε ευθύνη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Σαμαρά- Βενιζέλου και τονίσαμε ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι παγκόσμιο σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού, διαφθοράς συνειδήσεων , υπερτιμολογήσεων και δωροδοκιών με σαφή στοιχεία και για την Ελλάδα.
6. Η κυβέρνηση οφείλει να καταλογίσει την υπόθεση ΝΟβάρτις στην Ελλάδα ως τεράστιο σκάνδαλο για να μπορούμε: α )Να ζητήσουμε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου ,όπως έκαναν οι ΗΠΑ. Β) Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επενδυτές έρχονται σε μια χώρα που δεν επιτρέπει αθέμιτο ανταγωνισμό, μίζες, ρεμούλες, λαδώματα. Και γ) Να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με νέο παραγωγικό πρότυπο, σεβασμό στα δημόσια αγαθά, νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αξιοπρεπή καλά αμειβόμενη εργασία. –

To άρθρο Τα «μαζεύει» ο Σάκης Παπαδόπουλος για Novartis: Εγώ μίλησα για τον σεβασμό στη Δικαιοσύνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.