Ταραχές στη Γαλλία: Επίθεση στο σπίτι δημάρχου σε προάστιο του Παρισιού

Εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταραχών στη Γαλλία, ο δήμαρχος του προαστίου Λ’ αι- λε- Ροζ στο Παρίσι, δήλωσε ότι άγνωστοι σε επίθεση με αυτοκίνητο, έβαλαν φωτιά στο σπίτι του νωρίς το πρωί της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «απόπειρα δολοφονίας» κατά της οικογένειάς του .

«Στη 1:30 π.μ., ενώ ήμουν στο δημαρχείο όπως τις προηγούμενες τρεις νύχτες, άγνωστοι έριξαν ένα αυτοκίνητο στο σπί τιμου προτού βάλουν φωτιά για να κάψουν την κατοικία μου μέσα στο οποίο κοιμόντουσαν η γυναίκα μου και τα δύο μικρά παιδιά μου», είπε ο δήμαρχος Βενσέν Ζανμπρέν.

«Καθώς προσπαθούσα να προστατεύσω τα παιδιά και να ξεφύγω από τους επιτιθέμενους, η γυναίκα μου και ένα από τα παιδιά μου τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

«Ήταν μια απόπειρα δολοφονίας ανυπολόγιστης δειλίας», σημείωσε λέγοντας ότι «δεν είχε λόγια για να περιγράψει τη συγκίνησή του για τη φρίκη αυτής της νύχτας». Παράλληλα, ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης για τη βοήθειά τους.

Η Γαλλία συγκλονίζεται για πέμπτη μέρα από ένα κύμα διαμαρτυριών μετά το θάνατο του Ναέλ Μερζούκ, ενός 17χρονου αλγερινής καταγωγής που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Ναντέρ την περασμένη Τρίτη και του οποίου η κηδεία έγινε το Σάββατο σε ένα τζαμί στη Ναντέρ εν μέσω ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.