Ταξίδια: Έρχονται αλλαγές στα πρωτόκολλα – Αισιοδοξία για την Άνοιξη (ΒΙΝΤΕΟ)


Η πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα ταξίδια, ωστόσο τα πράγματα φαίνονται πιο αισιόδοξα λόγω των αλλαγών στα πρωτόκολλα.


 


Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Πρόεδρος ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου – ACTA, Βασίλης Σταματάρης εξήγησε πως η ΕΕ προχώρησε σε κάποιες διαφοροποιήσεις όσον αφορά τα ταξίδια.


«Το πιστοποιητικό, από τον Ιούνιο, δεν θα ονομάζεται SafePass αλλά θα είναι ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που θα παρουσιάζεται, όπως συνηθίζεται σε άλλες χώρες εδώ και χρόνια η επίδειξη κάποιων συγκεκριμένων εμβολίων», εξήγησε.


Σύμφωνα με τον κ. Σαταματάρη το τελευταίο διάστημα κάποιες χώρες  έχουν εφαρμόσει την ελεύθερη διακίνηση μόνο για εμβολιασμένους. «Αυτό ενθαρρύνει περισσότερο το ταξίδι. Στην Κύπρο βλέπουμε ότι στο νέο πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί από 1η Μαρτίου για όλες τις αφίξεις δεν θα υπάρχει ανάγκη να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι ούτε πριν το ταξίδι ούτε με την άφιξη τουριστών από συγκεκριμένες χώρες», είπε.


Όπως σημείωσε, «στο νέο πρωτόκολλο της χώρας θα έχουν απλοποιηθεί οι λίστες χωρών. Οι πράσινες και οι πορτοκαλιές θα είναι σε μια κατηγορία. Επίσης εάν κάποιος δεν εμβολιασμένος απλά να γίνονται τεστ».


«Οι ενδείξεις που έχουμε για το καλοκαίρι δίνουν αισιοδοξία. Περιμένουμε μετά την Άνοιξη να μπούμε σε μια κανονικότητα», είπε τέλος ο κος Σταματάρης.Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.