Σύκα ψητά με κατσικίσιο τυρί και καρύδια

Ένα πραγματικά γκουρμέ επιδόρπιο, που συνδυάζει την γλύκα των σύκων με την ελαφρά αλμυρή γεύση του κατσικίσιου τυριού, την αρωματική τραγανή καρυδόψιχα και κλείνει με την επιπλέον γλύκα από το μέλι.

Χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

8 μεγάλα ώριμα αλλά χωρίς σκασίματα σύκα

120 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (Chèvre) χωρίς κρούστα

3 κουταλιές θρυμματισμένη καρυδόψιχα

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού

3 κουταλιές περίπου μέλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180⁰C.

Αφαιρείτε το πάνω κοτσανάκι των σύκων και χωρίς να τα ξεφλουδίσετε τα κόβετε σταυρωτά, χωρίς όμως να ξεχωρίσουν τα κομμάτια τους. Να ανοίξουν αν λουλούδια.

Μοιράζετε μέσα το κατσικίσιο τυρί και την θρυμματισμένη καρυδόψιχα και τα πασπαλίζετε, αν θέλετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για να ανεβάσει την γεύση τους) και τα αρωματίζετε με ελάχιστα φυλλαράκια ρίγανης ή θυμαριού.

Τοποθετείτε τα γεμιστά σύκα σε ένα πυρίμαχο ταψί και τα ψήνετε για ½ ώρα στον φούρνο. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά, ραντίζοντάς τα με μέλι.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.