Σχοινάς: Καλύτερα προετοιμασμένη η ΕΕ σε περίπτωση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης

Στα μαθήματα που έλαβε η ΕΕ από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να διασφαλιστεί σε περίπτωση άλλης υγειονομικής ανάγκης να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπισή της εστίασε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

«Πρέπει να μας οδηγήσει στο να διασφαλίσουμε ότι σε περίπτωση άλλης έκτακτης ανάγκης για την υγεία θα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι να την αντιμετωπίσουμε. Τώρα είναι η ώρα να αντλήσουμε μαθήματα. Και η έκθεση COVID είναι σημαντική συμβολή σε αυτό» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Επίσης, εστίασε στην «ανθεκτικότητα». «Με την πανδημία μάθαμε πώς να διαχειριζόμαστε βραχυπρόθεσμα, ως πυροσβέστες, ενώ δημιουργήσαμε μία βαριά κληρονομιά για το μέλλον, ως αρχιτέκτονες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Επισήμανε ότι «αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προσπαθειών μας. Η Στρατηγική των Εμβολίων ήταν μια αλλαγή του παιχνιδιού στην πανδημία». Τέλος, σημείωσε ότι διασφαλίστηκε ότι όλοι οι πολίτες είχαν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πού ζούσαν ή την κοινωνική τους κατάσταση.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.