Συστήματα για αντιμετώπιση ακόμη και χημικών απειλών διαθέτει το Ιράν


Οι ιρανικές αρχές έχουν τοποθετήσει αμυντικά συστήματα σε 51 πόλεις για την αντιμετώπιση «βιολογικών, ραδιολογικών και χημικών απειλών», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Μεχντί Φαραχί.


Το Υπουργείο Άμυνας παρέχει σε 51 πόλεις της χώρας τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό για παθητική άμυνα, δήλωσε ο Φαραχί το Σάββατο από το Iribnews, τον ιστότοπο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο «είναι πλέον σε θέση να εντοπίσει τις απειλές χάρη στην υποδομή που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση όλων των ειδών βιολογικών, ραδιολογικών και χημικών απειλών».


Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ώρα που το Ιράν συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις.


Στις 28 Αυγούστου, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Γιαίρ Λαπίντ είπε ότι δόθηκαν οδηγίες στον στρατό και την Μοσάντ να «προετοιμαστούν για οποιοδήποτε σενάριο» σε περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία.


Τον Μάρτιο του 2021, ο πρώην Υπουργός Άμυνας του Ιράν Αμίρ Χατάμι είχε πει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα πρέπει να είναι έτοιμη να αμυνθεί έναντι πυρηνικών, χημικών και βιολογικών επιθέσεων.


«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το έθνος μας έναντι όλων των απειλών και οτιδήποτε ο εχθρός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια μέρα ως εργαλείο επίθεσης», είπε σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επίθεσης του 1987 κατά των Κούρδων του Ιράν, από τον πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν.


«Αυτές περιλαμβάνουν (επιθέσεις με χρήση) χημικών, πυρηνικών και βιολογικών όπλων», πρόσθεσε ο Χατάμι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.


Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ της δεκαετίας του 1980, οι δυνάμεις του Σαντάμ Χουσέιν εξαπέλυσαν πολυάριθμες χημικές επιθέσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης το 1987 στην κουρδική πόλη Σαρντάστ, στο βορειοδυτικό Ιράν.


Ο επίσημος απολογισμός ήταν 119 νεκροί και 1.518 τραυματίες, αλλά μάρτυρες λένε ότι χιλιάδες άλλοι εκτέθηκαν σε αυτό που λένε οι ειδικοί ήταν αέριο μουστάρδας, που έπεσε σε δοχεία από αεροπλάνα.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.