ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης

Για πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται σε αποδρομή κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας χθες (14.11.2022), επισημαίνοντας ότι  κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται πλέον πανικόβλητος καθώς έχει να αντιμετωπίσει την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον τύπο για την υπόθεση των υποκλοπών και επισημαίνουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας».

«Για μια ακόμη φορά αντί για απαντήσεις, κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται. Διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας» τόνιζαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ απαντώντας το δίλλημα που έβαλε ο πρωθυπουργός «εγώ ή ο Τσίπρας» σημείωναν: «Σε ένα πράγμα  συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Ή θα συνεχίσει για τη χώρα ο εφιάλτης που λέγεται Μητσοτάκης ή θα μπει τέλος στον εφιάλτη και θα επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες για τρίτη φορά το τελευταίο εικοσαήμερο επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ρωτώντας τον «εάν σκοπεύει να ζητήσει άμεσα από την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εκ των υπουργών σας που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του predator και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή έχει βάθος  ιδιαίτερα μετά  την απάντηση που έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός –στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ- δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ακόμα και αν αυτό αφορά υπουργούς της κυβέρνησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίθεση σε 4 μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις παρακολουθήσεις

Παράλληλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνονται στις χθεσινές αποκαλύψεις που έκανε το Inside Story και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ τους «Στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, εγκαταστάθηκε –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του inside story– το σύστημα παράνομης παρακολούθησης Predator της Intellexa. Η αγορά του κόστισε στην ελληνική πλευρά 7 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα το κόστος για δέκα στόχους τον μήνα, που εναλλάσσονται, είναι στα 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αγορά του συστήματος “κρύφτηκε” μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ».

Τέλος σε ό,τι αφορά τις θεσμικές πρωτοβουλίες που θέλει να πάρει κυβέρνηση –για νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει την αγορά και λειτουργία κακόβουλων λογισμικών στην χώρα μας- ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Καλογήρου επεσήμανε ότι «επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα των υποκλοπών και τα στελέχη της παριστάνουν τους ευαίσθητους για δήθεν κενά και «πλημμεληματοποιήσεις» στην ποινική καταστολή μετά τις αλλαγές του ΠΚ, ας γνωρίζουν ότι υπάρχει ήδη το ποινικό οπλοστάσιο που απαγορεύει τα κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μας. Όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό το παρακράτος παρακολουθήσεων έχουν τελέσει πληθώρα και κακουργημάτων και πλημμελημάτων».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate