ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση σε απελπισία μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις

Ως επιχείρημα απελπισίας εκλαμβάνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα όσα λέει η κυβέρνηση περί «λασπολογίας», «ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς» και «σχέδιο φθοράς της», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκονται πίσω την ιστορία με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να αναζητήσει διέξοδο από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις μέσω της κάλπης, καθώς κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για τον ίδιο και την κυβέρνηση του.

Γι’ αυτό άλλωστε, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα περιμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν τη σημερινή (14.11.2022) τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. καθώς –όπως λένε – από «τα όσα θα πει εκεί, θα φανεί εάν έχει συνειδητοποιήσει σε τι δεινή θέση βρίσκεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του ή θα συνεχίσει να μιλάει για λάσπη».   

«Κανείς στην κυβέρνηση, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν έχει αντιληφθεί ότι πλέον δεν περνάει στην κοινή γνώμη το επιχείρημα ότι πίσω από την ιστορία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το θέμα πλέον αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας η οποία αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό και αντιθεσμικό τρόπο που κινείτο η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ακόμα ότι από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου φαίνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και γι’ αυτό αντιδρά σπασμωδικά. Επισημαίνουν δε ότι ο Γιάννης Οικονόμου στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε την λίστα των παρακολουθήσεων, ισχυριζόμενος ότι η θύμα της υπόθεσης είναι η κυβέρνηση.

«Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν αυτοί που μας κυβερνούν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ήταν απλά νούμερα επιθεώρησης» απαντούν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν αξίζει στη χώρα μια τόσο ανεύθυνη κυβέρνηση, ούτε στους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός».

Αξιολογώντας τα όσα προέκυψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι προφανώς ο νέος κατάλογος με τα πρόσωπα που παρακολουθούντο και την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Documento έχει την σημασία της, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα ωστόσο στην αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Η εφημερίδα, επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου, αλλά και ειδικότερα ότι η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από το παρακράτος του Μαξίμου είναι γεγονός που έλαβε χώρα με κακόβουλο sms, στο κινητό του περίπου πριν από έναν χρόνο», σχολιάζουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και με έμφαση αναρωτιούνται «αν ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση σε απελπισία μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate