Συρία: Οκτώ νεκροί σε δύο εκρήξεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά – Ανάμεσά τους και παιδιά

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο εκρήξεις που έγιναν με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μία από τις εκρήξεις έπληξε ένα συνεργείο αυτοκινήτων στη Σάουα, ένα χωριό κοντά στα τουρκικά σύνορα, το οποίο ελέγχουν φιλοτούρκοι μαχητές, τόνισαν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Περιοχές που έχει καταλάβει η Τουρκία και οι οργανώσεις που συνδέονται με την Άγκυρα στη βόρεια Συρία αποτελούν τακτικά σκηνικό στοχευμένων δολοφονιών, βομβαρδισμών και συγκρούσεων μεταξύ ένοπλων ομάδων.

Στο δεύτερο περιστατικό, στην Μανμπίτζ ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε ένα όχημα σκότωσε τρεις μαχητές που συνδέονται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οργάνωση στις οποίες κυριαρχούν Κούρδοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές .

Οι SDF, κυριαρχούμενοι από τους Κούρδους και υποστηριζόμενες από την Ουάσινγκτον, ήταν η αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, που εκδιώχθηκε από τα προπύργια του στη Συρία το 2019.

Η Τουρκία θεωρεί την κυριότερα συνιστώσα των SDF, τους YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), ως προέκταση του PKK, το οποίο η Άγκυρα κρίνει «τρομοκρατική» οργάνωση.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.