Συνεχίζει τις επαφές της στην Κύπρο η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA


Συνεχίζει την Τετάρτη τις επαφές της στην Κύπρο, η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων λογισμικών παρακολούθησης, PEGA.


Με βάση το πρόγραμμα επαφών, σήμερα η αντιπροσωπεία της επιτροπής θα έχει κοινή συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ενέργειας. Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη στη Νομική Υπηρεσία.


Το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπείες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών υπό την προεδρία του βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου και της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών υπό την προεδρία του βουλευτή Νίκου Τορναρίτη, στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο έρευνας για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα, θα συνεχιστεί με σειρά συναντήσεων στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Γερούν Λενάερς, είπε πως κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της PEGA θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο νομικό πλαίσιο για την εξαγωγή κατασκοπευτικών και σχετικών τεχνολογιών και λογισμικού (spyware) και θα ζητήσει διευκρινίσεις για το κατά πόσο η εταιρεία NSO Group έχει εξάγει προϊόντα από τη χώρα.


Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τα μέλη της επιτροπής, τόνισε χθες ότι ως Κύπρος «σεβόμαστε πλήρως και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα μας με τον πιο έντονο τρόπο η προστασία της ιδιωτικής επικοινωνίας, υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες κάτω από τους οποίους μπορεί νόμιμα να γίνει οποιαδήποτε παρακολούθηση».


«Αυτά θα εξηγήσουμε στην Επιτροπή». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος είναι από τις χώρες που σέβεται πλήρως την ιδιωτική επικοινωνία», τόνισε.


Διαβάστε επίσης: Pegasus: «Υπάρχουν 29 εταιρίες στην Κύπρο που κάνουν εξαγωγές» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.