Συνεδριάζει την Τρίτη η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ για καθαίρεση Καϊλή


Την Τρίτη στις 8.30 πμ (τοπική ώρα) θα συνέλθει στο Στρασβούργο η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το Άρθρο 21 που προβλέπει τη διαδικασία λήξης της θητείας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚ, Ζάουμε Ντουκ, κατά την διάσκεψη Τύπου για τις εργασίες της Ολομέλειας που συνέρχεται μεταξύ 12-15 Δεκεμβρίου.


Συγκεκριμένα, ο κ. Ντουκ ανέφερε ότι η ΕΕ «στέκεται σταθερά ενάντια στη διαφθορά», επαναλαμβάνοντας, όπως είπε δηλώσεις της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, το Σαββατοκύριακο, ότι, όπως πάντα, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορούν να σχολιάσουν τυχόν έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, «παρά μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι το ΕΚ έχει και θα συνεργαστεί πλήρως με όλες τις αρμόδιες δυνάμεις επιβολής της τάξης και τις δικαστικές αρχές». Ερωτηθείς απο δημοσιογράφο για την υπόθεση, που αφορά την Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Εύας Καϊλή ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι όσο διαρκεί νομική διαδικασία, δεν έχουν κανένα σχόλιο.


Η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει την Τρίτη στις 8.30π.μ. με μοναδικό σημείο στην ημερήσια διάταξη το άρθρο 21, που προβλέπει τη διαδικασία λήξης της θητείας αντιπροέδρου του ΕΚ, πρόσθεσε.


Εν τω μεταξύ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές οι βελγικές αρχές δεν έχουν θέσει επίσημα αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή.


Σύμφωνα με τη διαδικασία για άρση της ασυλίας, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου θα πρέπει να ενημερώσει την Ολομέλεια για το αίτημα, το οποίο στη συνέχεια θα εξετάσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (JURI). Αφού η JURI εξετάσει τυχόν ενστάσεις από τον ενδιαφερόμενο ευρωβουλευτή, εισηγείται την απόρριψη ή την έγκριση της άρσης της ασυλίας στην Ολομέλεια, η οποία καλείται να ψηφίσει με απλή πλειοψηφία.


Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα τι θα συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ η ασυλία της κ. Καϊλή δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω του ότι φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επικαλεστεί βουλευτική ασυλία.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.