Συνεδρίαση του ΟΑΣΕ εντός 48 ωρών ζητά η Ουκρανία – Για χειραγώγηση της αποστολής μιλά η Ρωσία

Τη συνεδρίαση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, επικαλούμενος την αποτυχία της Ρωσίας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ουκρανίας για «λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά με στρατιωτικές δραστηριότητες στις περιοχές που γειτνιάζουν με το έδαφος της Ουκρανίας και στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία».

«Η Ρωσία απέτυχε να ανταποκριθεί στο αίτημά μας βάσει του εγγράφου της Βιέννης. Κατά συνέπεια, κάνουμε το επόμενο βήμα. Ζητάμε συνάντηση με τη Ρωσία και όλα τα συμμετέχοντα κράτη εντός 48 ωρών για να συζητήσουμε την ενίσχυση και την αναδιάταξή της κατά μήκος των συνόρων μας και προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία» έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Το Έγγραφο της Βιέννης -σειρά συμφωνιών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας μεταξύ των κρατών της Ευρώπης– που υπογράφηκε υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ, ορίζει ότι «τα συμμετέχοντα κράτη θα (…) διαβουλεύονται και θα συνεργάζονται μεταξύ τους για τυχόν ασυνήθιστες και απρογραμμάτιστες δραστηριότητες των στρατιωτικών τους δυνάμεων εκτός των συνήθων τοποθεσιών τους, σε καιρό ειρήνης, που είναι στρατιωτικά σημαντικές».

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.