Συνάντηση Πιερρακάκη – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Κυριάκος Πιερρακάκης νέος υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην Αρχιεπισκοπή υποδέχτηκε ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στη συνέχεια ο υπουργός πήγε στο γραφείο του Μακαριωτάτου ο οποίος και τον καλωσόρισε. Τον υπουργό Παιδείας συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Δημάκης.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

«Είναι χαρά και τιμή μου που θα συνεργαστούμε σε βάθος στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων μου με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους. Μια σχέση συναλληλίας που έρχεται να ωφελήσει και τη χώρα και τον Ελληνισμό», δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για πολλές εκκρεμότητες, μεγάλης και μικρής σημασίας, ενώ τόνισε ότι «Έχουμε όλη τη διάθεση με πολύ σεβασμό, γνωρίζοντας την εποχή που ζούμε και τα πρόβλημα που εμφανίζονται κάθε μέρα. Έχουμε τη διάθεση όλη η Ιεραρχία, όλη η Εκκλησία, να προχωρήσουμε μπροστά από κοινού», και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του υπουργού. Η συζήτησή τους κράτησε κάτι παραπάνω από μία ώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Παιδείας, ο οποίος στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη διετέλεσε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είχε συνεργαστεί με την Εκκλησία της Ελλάδος στον τομέα της ψηφιοποίησης αρχείων και ιερών κειμηλίων καθώς και σε άλλους τομείς.

 

To άρθρο Συνάντηση Πιερρακάκη – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate