Συλλυπητήρια από ηγεσία Ελλάδας για θάνατο Αρχιεπισκόπου


Το συλλυπητήριά τους για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ εξέφρασαν με επιστολές τους η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ενώ ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου υπέγραψε την Τετάρτη το βιβλίο συλλυπητηρίων αναφέροντας ότι το σθένος, η εγκαρτέρηση και η αφοσίωσή του εκλιπόντος στο εθνικό καθήκον «θα αποτελούν πηγή έμπνευσης στο διηνεκές».


Δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, αναφέρει ότι τα συλλυπητήρια τους για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ εξέφρασαν με επιστολές τους προς τον Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, «η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος – Γεώργιος Σ. Δένδιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής».


Τα συλλυπητήριά της για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου εξέφρασε, επίσης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως με σχετική ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, αναφέρεται. Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ εργάστηκε με αυταπάρνηση για το καλό της Εκκλησίας Κύπρου, της πατρίδας και του Ελληνισμού. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», προστίθεται.


Αναφέρεται επίσης ότι ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου υπέγραψε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το βιβλίο συλλυπητηρίων αναφέροντας τα εξής: «Εκ βάθους καρδίας εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄. Η ιστορικών διαστάσεων προσφορά του στην Εκκλησία της Κύπρου και το χριστεπώνυμο ποίμνιο τον ανέδειξε ως μια σπουδαία μορφή της Ορθοδοξίας και του κυπριακού Ελληνισμού. Το σθένος, η εγκαρτέρηση και η αφοσίωσή του στο εθνικό καθήκον θα αποτελούν πηγή έμπνευσης στο διηνεκές. Εύχομαι ο Ύψιστος να αναπαύσει την ψυχή του».


Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.