Συγκεκριμένο και ρεαλιστικό το πρόγραμμά μας

«Πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα από το “πρόγραμμα 100 ημερών” του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, είναι δύσκολο να υπάρξει», σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παράλληλα ο Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτει πως «στην πραγματικότητα, η μόνη ρεαλιστική πολιτική, ώστε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αναπνεύσουν, είναι η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η δραστική μείωση του ΦΠΑ, και όλα εκείνα που προβλέπει το “πρόγραμμα 100 ημερών” του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη».

Υποστηρίζει, επίσης, ότι «διακαώς» τον ενδιαφέρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη της 21η Μαΐου, ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ο πολιτικός σχηματισμός του οποίου ηγείται, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κάποιο Υπουργείο «σε μια συγκυβέρνηση χωρίς κοινό πρόγραμμα και χωρίς προετοιμασμένο λαϊκό μέτωπο». Επανατοποθετείται δε, στις διαφορές των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και αναγνωρίζει, τώρα, ότι «και βέβαια δεν πιστεύω ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιοι».

Αναφέρεται, όμως, και στα γεγονότα του 2015 και όσα ακολούθησαν: «Όταν πλέον οι δρόμοι μας (σ.σ. με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) χώρισαν το βράδυ του δημοψηφίσματος, παρέμεινα ενεργός πολιτικά, αλλά, όπως θα θυμάστε, δεν έσπευσα να δημιουργήσω κόμμα. Περίμενα δίνοντας ευκαιρίες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς να τιμήσουν εκείνο το μεγαλειώδες «Όχι», ένα σταθμό στην παγκόσμια ιστορία της Αριστεράς.

Το βήμα για την ίδρυση του ΜέΡΑ25 το κάναμε, μόνο όταν ήταν πλέον εμφανές, στις αρχές του 2018, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαινε ολοταχώς προς τη μονιμοποίηση της φυλακής χρέους και το 4ο Μνημόνιο, το οποίο μάλιστα θα ονόμαζε με οργουελιανό τρόπο, “Μεταμνημόνιο”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.