Στόχος όχι μόνο περισσότερα χρόνια ζωής, αλλά ποιοτικής ζωής

Στην πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια Υγεία αναφέρθηκε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης στην Ολομέλεια.

«Η μείωση των ανισοτήτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας στη δημόσια Υγεία γιατί αυτή η ανισότητα είναι η σκληρότερη μορφή ανισότητας» τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

Η κ. Αγαπηδάκη, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση «έχουν θέση ως κεντρικό θέμα την δημόσια Υγεία καθώς δεν είναι απλά ένα πεδίο άσκησης πολιτικής».

Αναφερόμενη στην δημόσια Υγεία σημείωσε πως «δεν είναι απλά το ΕΣΥ ή οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αλλά σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι ένας αυτόνομος επιστημονικός κλάδος που υπηρετεί την πρόληψη της νόσου την παροχή Υγείας και την προαγωγή της Υγείας. Στον πυρήνα της πολιτικής μας, είπε η κ. Αγαπηδάκη «είναι η μείωση των ανισοτήτων στην Υγεία που είναι η σκληρότερη μορφή ανισότητας».

Η πρόσκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, υπογράμμισε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «δεν είναι η εξάλειψη κάποιων νοσημάτων αλλά όλο το φάσμα της Υγείας και της ευεξίας, σε όλη την διάρκεια της ζωής». Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Απόστολος Δοξιάδης» και στην αναμόρφωση και ανάκαμψη της πρωτοβάθμιας Υγείας, επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια επένδυση στη δημόσια Υγεία».

Η κ. Αγαπηδάκη είπε πως θα οργανωθεί ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας Υγείας της οποίας σήμερα οι μονάδες είναι κατακερματισμένες σε διάφορους φορείς και οργανισμούς υπό μια ισχυρή αποκεντρωμένη διοίκηση. Σε ένα δίκτυο στον οποίο θα ενταχθούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες σε ένα μοντέλο μια στάσης Υγείας και φροντίδας, όπως και ο αναδιαρθρωμένος ΕΟΔΥ μαζί με όλα τα εργαστήρια πρόληψης και παρακολούθησης που διαθέτει η χώρα.

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «δεν θα σταθούμε απλώς δίπλα στον πολίτη αλλά στο να έχει μια παροχή ποιοτικής και καλύτερης ζωής», σημειώνοντας ότι «ο αγώνας για τη δημόσια Υγεία είναι μια σκυταλοδρομία, όπου ένας χτίζει επάνω σε αυτό που έχει κάνει ο άλλος -στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι μια ομάδα που λέγεται ελληνική κοινωνία και πατρίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.