Στο Βερολίνο η ΠτΒ με Ουκρανία, επισιτιστική κρίση και Κυπριακό στην ατζέντα


Έφτασε τη Δευτέρα στο Βερολίνο η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου για επίσκεψη εργασίας, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Bärbel Bas και άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους.


Σε δήλωση κατά την άφιξή της είπε ότι η επίσκεψη είναι όντως πολύ σημαντική και στην ατζέντα θα βρεθούν θέματα συνεργασίας των κρατών μελών της ΕΕ, ειδικότερα τώρα με τη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία, τις οικονομικές επιπλοκές, το μείζον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, της επισιτιστικής κρίσης και επίσης της περιβαλλοντικής.


«Όλα αυτά τα θέματα μαζί με το μέλλον της ίδιας της ΕΕ και του κάθε κράτους μέλους ξεχωριστά, αλλά και άλλα ζητήματα που άπτονται ενός συντονισμού και μιας ευρύτερης συντονισμένης συνεργασίας, θα απασχολήσουν την επίσκεψη, σε μια χώρα που έχει πέρα για πέρα καθοριστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα», ανέφερε.


Ερωτηθείσα κατα πόσο η Κύπρος μπορεί να συνδράμει στον ενεργειακό τομέα που απασχολεί την ΕΕ, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «ήδη έχουμε κάνει την προεργασία μας, γνωρίζουμε ότι είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν και ζητούν ενημέρωση για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, βεβαίως η Κύπρος μπορεί να έχει και ρόλο και ουσιαστική εμπλοκή σε όλη αυτή την εξέλιξη και την ενεργειακή αναβάθμιση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των ημερών».


«Οπότε είμαι σίγουρη ότι ένα από τα σημεία το οποίο επιστάμενα θα συζητηθεί είναι αυτό που αφορά την ενέργεια», ανέφερε.


Απαντώντας σε ερώτηση η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα ενημερώσει για τις συμφωνίες ή και τα δεδομένα τα οποία χειρίζεται μέχρι στιγμής η Κυπριακή Δημοκρατία.


«Και βεβαίως θα μας δοθεί η ευκαιρία να ενημερώσουμε και για τις παράνομες προκλητικές ενέργειες τις οποίες καθημερινά κάνει η Τουρκία τόσο στην ΑΟΖ όσο και επί του εδάφους, και για το θέμα της Αμμοχώστου μας , αλλά και για όλα όσα παρανόμως και με θράσος προτάσσει κάθε φορά η Τουρκία», ανέφερε.


Είπε ότι θα ενημερώσει τους συνομιλητές της για το Κυπριακό, μέχρι πού βρισκόμαστε και ποιες είναι οι θέσεις μας ότι δηλαδή παραμένουμε συνεπέστατοι στο να θέλουμε να επανεκκινίσουν οι διαπραγματεύσεις και ότι κάθε φορά συναντούμε την Τουρκία, «η οποία προτάσσει μια απαράδεκτη αξίωση για λύση δύο κρατών κάτι που και εμείς δεν δεχόμαστε, αλλά ούτε και η ΕΕ και είναι πλήρως ασύμβατο με κάθε νομιμότητα και τα ίδια τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».


Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.