Στον Κωστή Χατζηδάκη οι τραπεζίτες


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 19:29

Σύσκεψη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος είχε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Ως προς το ζήτημα του προγράμματος Ηρακλής και της αποεπένδυσης του ΤΧΣ, σύμφωνα ενημέρωση του υπουργείου, από τις συστημικές τράπεζες υπήρξε ευρεία συναντίληψη. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για το ζήτημα αυτό. Συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για την προώθηση των POS.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία για την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της “ψαλίδας” χορηγήσεων – καταθέσεων. Και πέρα από τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Χατζηδάκης στις προγραμματικές δηλώσεις (κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων των εντόκων γραμματίων και των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και χορήγηση δανείων από μη-τραπεζικά ιδρύματα), συμφωνήθηκε η διεξαγωγή ευρείας ενημερωτικής εκστρατείας εκ μέρους των τραπεζών σε σχέση με άλλα τραπεζικά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν, πέραν των καταθέσεων ταμιευτηρίου, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις για τους καταθέτες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 19:29

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.