Στη Βουλή σήμερα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» – Ποιοι θα μιλήσουν

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ξεκινάει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για την διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Η συνεδρίαση που διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, έχει οργανωθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων σε κύκλους ομιλητών- βουλευτών.

Η διαδικασία

Αρχικά θα υπάρξει ένας κύκλος ομιλητών με τους έξι εισηγητές και αγορητές των κομμάτων. Στην συνέχεια θα διεξαχθούν τρεις κύκλοι ομιλητών- βουλευτών, όπου ο καθένας θα απαρτίζεται από 12 ομιλητές βουλευτές κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.

Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβει εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Με την σημερινή συζήτηση του πορίσματος όχι μόνο ολοκληρώνεται το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά είναι μια ιστορική κοινοβουλευτικού ελέγχου διαδικασία της Βουλής των Ελλήνων καθώς είναι η πρώτη φορά -μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος- που δόθηκε η δυνατότητα και συστάθηκε Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή με πρόταση της μειοψηφίας.

To άρθρο Στη Βουλή σήμερα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» – Ποιοι θα μιλήσουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.