Στην Κύπρο ο Υπουργός Ευρώπης ΗΒ για ενίσχυση διμερών σχέσεων


Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί την Τρίτη 9 Μαΐου ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου, Λίο Ντόχερτι, σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης των στενών διμερών δεσμών, μετά και την πρόσφατη συνεργασία των δύο χωρών για την απομάκρυνση πολιτών από το Σουδάν.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο, ο κ. Ντόχερτι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συνεισφορά και τη συνεργασία των κυπριακών αρχών στην απομάκρυνση Βρετανών και Κυπρίων από το Σουδάν, στη μεγαλύτερη, όπως σημειώνεαι, σε έκταση και διάρκεια επιχείρηση από οποιαδήποτε δυτική χώρα, ενώ θα επαναβεβαιώσει και θα συζητήσει τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού.


Ο κ. Ντόχερτι θα συναντήσει επίσης Βρετανούς ειρηνευτές που υπηρετούν στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα ξεναγηθεί στη βρετανική βάση Δεκέλειας, όπου θα συνομιλήσει με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, ώστε να τους ευχαριστήσει για τη συνδρομή τους στην επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από το Σουδάν,


Προστίθεται ότι σε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο, ο κ. Ντόχερτι θα εξερευνήσει ιδέες για τη εφαρμογή του μνημονίου συναντίληψης που υπέγραψαν πέρσι οι δύο χώρες, ώστε να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία σε εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, επιστήμη, κλίμα και εμπόριο.


Ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει επίσης συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ώστε να επαναλάβει τη στήριξη της χώρας του στη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη για την επίλυση του Κυπριακού, καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: ΚΥΠΕ


 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.