Στην αντεπίθεση η φορολογική αρχή για την είσπραξη χρεών από τους μεγαλοοφειλέτες


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023, 14:07

Ο «κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» από καιρό και πλέον τα ληξιπρόθεσμα και από χρόνια βεβαιωμένα χρέη μόλις εννέα χιλιάδων οφειλετών(επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων) ανέρχονται υπέρογκο ποσό των 84,2 δισ ευρώ!!!

Η φορολογική αρχή φαίνεται αδύναμη να εισπράξει αυτό το κρίσιμο για την εθνική οικονομία ποσό και όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ιδιαίτερα «θερμός» προβλέπεται ο Ιούλιος για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και συγκεκριμένα της εφορίας και των ασφαλιστικών Ταμείων.

Βάσει του σχεδιασμού της ΑΑΔΕ, στις 18 τρέχοντος μηνός, θα λάβουν νέο «τελεσίγραφο» προκειμένου να τακτοποιήσουν τα χρέη τους διότι σε διαφορετική περίπτωση θα δουν τα ονόματά τους να «φιγουράρουν» στη «μαύρη λίστα» των φοροφυγάδων που θα δημοσιοποιηθεί στις 4 Αυγούστου.

Το «μήνυμα» από την Εφορία θα λάβουν όλοι οι οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο εβδομάδες για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όλοι αυτοί θα κληθούν να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις που είναι «ανοικτές» έως τις 31 Ιουλίου, γεγονός άλλωστε που οδήγησε και στην αναβολή της δημοσίευσης της λίστας των μεγαλοοφειλετών που επρόκειτο να γίνει γνωστή στο τέλος Ιουνίου.

Παράλληλα με τις πιέσεις που ασκούνται, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν παραβλέπει την απροθυμία των μεγάλων οφειλετών να μπουν στις ρυθμίσεις, και εξετάζει παρεμβάσεις και νέα κίνητρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξή τους σ’ αυτές.

Στελέχη του υπουργείου, δεν αποκλείουν να υπάρξει νέα κοινή ρύθμιση για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανάψει «πράσινο φως» από τους δανειστές.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023, 14:18

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.