Στην Αθήνα την Παρασκευή το πρώτο Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας-Κύπρου


Με στόχο να αναδείξει τις κοινές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα και την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο και να επισημάνει τις νέες επιχειρηματικές και επενδυτικές προοπτικές, διοργανώνεται αύριο, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport, το 1st Greece – Cyprus Business Summit.


 


Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών Ελλάδος και Κύπρου, του υπουργείου Τουρισμού Ελλάδος, του υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) της Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) της Κύπρου. Οργανώνεται από την Boussias Conferences, ενώ στρατηγικός εταίρος είναι η εταιρεία επικοινωνίας OneTeam.


Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν, ο Έλληνας Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπ. Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Έλληνας Υπ. Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Έλληνας Υπ. Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, οι Υφυπουργοί Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδας και Κύπρου, Χρίστος Δήμας και Κυριάκος Κόκκινος, οι Υφυπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Κύπρου, Σοφία Ζαχαράκη και Σάββας Περδίος, ο Υπ. Ναυτιλίας της Ελλάδας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο Υφ. Ναυτιλίας Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης.


Το πρόγραμμα του 1st Greece- Cyprus Business Summit θα είναι δομημένο σε 4 θεματικές ενότητες:


– Επενδύσεις/Δημοσιονομική πολιτική: Ο ρόλος της δημοσιονομικής πολιτικής στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων / Εθνική Οικονομία και εξωστρέφεια – Νέες πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων / Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, Απορροφητικότητα για Βιώσιμη Ανάπτυξη / Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα


– Τεχνολογία και αυτοδιοίκηση: Ψηφιακός μετασχηματισμός, Ανάγκη για επιτάχυνση, ο ρόλος των εταιρειών


– Τουρισμός: Συνεργασία για την ενίσχυση της “βαριάς βιομηχανίας” των δύο χωρών / Αναδυόμενοι τουριστικοί κλάδοι – Αναπτυξιακά εργαλεία στην υπηρεσία του τουρισμού – Η ενσωμάτωσης της νέας τεχνολογίας στην τουριστική βιομηχανία.


– Ναυτιλία: ο δρόμος για την απανθρακοποίηση και την ανάπτυξη / Αναβάθμιση υποδομών και βέλτιστες πρακτικές παραγωγικότητας για ένα “πράσινο” μέλλον.


Στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργηθούν συνεργασίες, οι οποίες θα φέρουν πιο κοντά Ελλάδα και Κύπρο. Οι σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες θα γίνουν πράξη με την συνυπογραφή MOUs (μνημονίων κατανόησης) ανάμεσα σε φορείς των δύο χωρών.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.