Στα Τίρανα ο Mπιλ Κλίντον – Θερμή υποδοχή από τον Έντι Ράμα

Λύση στο Κόσοβο ζήτησε να βρεθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Mπιλ Κλίντον, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία. 

Έκκληση για την επίλυση της κρίσης στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, απηύθυνε ο Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλβανία, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, του επιφύλαξε θερμή υποδοχή.

Προς τιμή του πρώην Αμερικανού προέδρου, το όνομα του οποίου στην Αλβανία είναι συνδεδεμένο με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία του 1999 και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός οργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (3/07) δημόσια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Τιράνων.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του κράτους, των πολιτικών κομμάτων, των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, εκπρόσωποι του διαπιστευμένου στην Αλβανία διπλωματικού σώματος και πλήθος κόσμου.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Έντι Ράμα εκθείασε τον Μπιλ Κλίντον ως παγκόσμιο ηγέτη και περισσότερο, όπως είπε, για την ιστορική δικαίωση του αλβανικού έθνους σχετικά με την υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωπικό έργο του Κλίντον.

Χαιρετίζοντας τους παρευρεθέντες ο Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί πολύτιμο θησαυρό στη ζωή του. Κάλεσε τους Αλβανούς να μην απογοητευτούν με τις εξελίξεις και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα μεσολαβούν τελευταία στον Βορά του Κοσσυφοπεδίου.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.