Σπιτικός τραχανάς με γιαούρτι | Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ
(Για 6-8 άτομα)
• 2 ½ φλ. (700γρ.) γιαούρτι πρόβειο ή αιγοπρόβειο (το παραδοσιακό, όχι στραγγιστό)
• 2 φλ. (300 γρ.) πλιγούρι ή κονάρι (σιτάρι ειδικό για τραχανά)
• 1-2 χαλούμια κομμένα σε κυβάκια
• 2 κουταλάκια αλάτι
• ½ κοφτό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• φιδέ (προαιρετικά)
• αυγά βραστά (προαιρετικά)
• αρκατένα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το γιαούρτι σε μια κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, ρίχνετε 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι και λίγο-λίγο το πλιγούρι. (Προσοχή, αν θα βάλετε κονάρι μπορεί να μη χρειαστείτε την ίδια ποσότητα με το πλιγούρι).

Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το γάλα και το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύετε τον τραχανά.

Αφήνετε να κρυώσει και τον πλάθετε σε μπαλίτσες. Αν θέλετε τον βάζετε σε πλαστικές σακούλες και τον φυλάτε στην κατάψυξη.

Αν θα τον μαγειρέψετε αμέσως, βάζετε 2- 2 ½ λίτρα νερό να βράσουν και ρίχνετε μέσα τον τραχανά. Όταν κοχλάσει χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι. Αν θέλετε βάζετε να βράσει και λίγο φιδέ.

Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά βάζετε το χαλούμι και αλάτι.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα, με αυγά βραστά, αρκατένα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.