Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα | Χρυσές Συνταγές

Instagram: mychicdish

Το «Κομψό μου πιάτο» θα σας παρασύρει σήμερα να δοκιμάσετε την πιο… ζωηρή, νόστιμη και διάσημη
μακαρονάδα! Το «Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα» είναι τόσο πικάντικο όσο και το όνομά του! Με καταγωγή
από τη Νάπολη και τους κακόφημους οίκους του περασμένου αιώνα, όπου λέγεται ότι με τα πλούσια
και έντονα αρώματα της μακαρονάδας τα κορίτσια σκόπιμα δελέαζαν τους περαστικούς για να τις
επισκεφθούν. Μια κλασική μεσογειακή, αυθεντική συνταγή με ιταλική φινέτσα και τόση τσαχπινιά, που
σίγουρα θα σας ξελογιάσει. Μην την προσπεράσετε!

  • Επιλέξτε το καλύτερο σπαγγέτι, βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, μέχρι να ψηθεί al dente και στραγγίστε το.
  • Ρίξτε στο σπαγγέτι τη σάλτσα που έχετε ήδη ετοιμάσει ως εξής:
  • Τσιγαρίστε ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια χονδροκομμένη σκελίδα σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, να ροδίσουν.
  • Προσθέστε 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες, 2-3 κουταλιές πάστα ντομάτας, 2-3 αντζούγιες ψιλοκομμένες, μια κουταλιά ξηρή ρίγανη, μια κουταλιά ξηρό δυόσμο και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού. Ανακατέψτε και αφήστε τα να κοχλάσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέστε στο τέλος αρκετές μαύρες ελιές (προτείνω Καλαμών), φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά τη σάλτσα, να αγκαλιάσει όλα τα υλικά.
  • Όταν θα το σερβίρετε, ρίξτε από πάνω λίγες νιφάδες μπούκοβο, (ανάλογα με το πόσο καυτή ένταση θέλετε να δώσετε), αρκετή κάππαρη, λίγες ακόμα αντζούγιες ψιλοκομμένες, μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και διακοσμήστε το με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.