Σοϊγκού: Επιθεώρησε στρατιωτικές δυνάμεις στην Αρκτική

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στην Αρκτική για να επιθεωρήσει τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εκεί, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο, σε μια περιοχή όπου η Μόσχα έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της δύναμη τα τελευταία χρόνια.

Ο Σοϊγκού «επιθεώρησε τις απομακρυσμένες στρατιωτικές μονάδες του Βόρειου Στόλου στην Αρκτική» και την προετοιμασία των στρατιωτών για «υπεράσπιση ιδιαίτερα σημαντικών εγκαταστάσεων» σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη Μόσχα, ανέφερε το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε το αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά, στα βόρεια της Ρωσίας.

Ο Σοϊγκού, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ρωσικής πυρηνικής υπηρεσίας Rosatom, Αλεξέι Λιχατσόφ, επιθεώρησε επίσης ένα μεγάλο πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων, όπου η πρώην Σοβιετική Ένωση είχε πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τις δοκιμές βομβών της.

«Η βασική αποστολή του ρωσικού πεδίου δοκιμών είναι επί του παρόντος η προετοιμασία και η δοκιμή προηγμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», συμπλήρωσε το υπουργείο.

Η Ρωσία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική τα τελευταία χρόνια, πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία. Έχει ανακατασκευάσει σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή αρκετές βάσεις που είχαν εγκαταλειφθεί από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης και έχει αναπτύξει προηγμένα όπλα όπως αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Η περιοχή, εκτός από τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων, προκαλεί επίσης το ενδιαφέρον της Μόσχας λόγω του βορειοανατολικού περάσματος που μετατρέπεται – λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και του λιώσιμου των πάγων – σε μια σημαντική θαλάσσια οδό μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Η Ρωσία θεωρεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ δύο άλλων χωρών της Αρκτικής, της Φινλανδίας τον Απρίλιο και την προγραμματισμένη ένταξη της Σουηδίας, ως απειλή για τη δική της ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Οδησσός:Για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, άνοιξε η πρόσβαση σε παραλίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.