Σοκολατίνα σε σχήμα καρδίας | Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
• 55 γρ ΙΟΝ κακάο
• ½ κουταλιά καφέ στιγμιαίο
• 90 γρ νερό που κοχλάζει
• 120 γρ ξινή κρέμα (sour cream)
• 60 γρ γάλα πλήρες
• 50 γρ ηλιέλαιο
• 60 γρ βούτυρο
• 180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
• 45 γρ ζάχαρη καστανή
• 1 βανίλια
• 2 μεγάλα αυγά
• 200 γρ αλεύρι φαρίνα
• ½ κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
• ½ κουταλάκι σόδα
• ¼ κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση:
• 375 γρ γάλα πλήρες
• 110 γρ κρέμα γάλακτος
• 20 γρ ΙΟΝ κακάο
• 115 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
• 20 γρ κορν φλάουαρ
• 2 μεγάλα αυγά
• 100 γρ ΙΟΝ patisserie σοκολάτα κουβερτούρα κλασική
• 1 φακελάκι βανίλια
• 60 γρ βούτυρο ανάλατο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί. Βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ, κτυπάτε τα αυγά με το corn flour και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις βράσει το γάλα το βάζετε στο μπολ με τα αυγά κτυπώντας με ένα σύρμα. Μεταφέρετε πίσω το μείγμα στην κατσαρόλα, αφού το περάσετε από σουρωτήρι. Βράζετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κοχλάζει.

Μόλις κοχλάσει ανακατεύετε γρήγορα για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, το βούτυρο και τη βανίλια. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτετε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρούστα. Μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Την κτυπάτε στο μίξερ πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Ετοιμάζετε το κέικ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βουτυρώνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού για κέικ 20 εκατοστών και καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζετε σε ένα πυρίμαχο μπολ το κακάο, τον καφέ και το νερό που κοχλάζει. Ανακατεύετε να διαλυθούν. Προσθέτετε την ξινή κρέμα και το γάλα.

Στο μπολ του μίξερ κτυπάτε το βούτυρο, ηλιέλαιο, ζάχαρη κρυσταλλική, ζάχαρη καστανή και βανίλια. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, κτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το μισό αλεύρι στο μίξερ. Συνεχίζετε με το μείγμα του κακάο και τελειώνετε με το υπόλοιπο αλεύρι.

Μεταφέρετε το μείγμα του κέικ στο ταψί. Ψήνετε για 50-55 λεπτά μέχρι ένα ξυλάκι στο κέντρο του κέικ να βγει στεγνό.

Αναποδογυρίζετε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Αν δεν θα το συναρμολογήσετε την ίδια μέρα, τότε το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάγετε στο ψυγείο.

Για να συναρμολογήσετε το κέικ, κόβετε μια φέτα 0,5 εκ από την πάνω επιφάνεια του για να γίνει πιο επίπεδο. Φυλάγετε το κομμάτι που κόψατε κατά μέρος. Κόβετε το κέικ σε 2 ή 3 δίσκους.

Βάζετε τον ένα δίσκο σε πιατέλα. Πάνω απλώνετε 150-200 γρ. από την κρέμα πατισερί. Καλύπτετε με τον άλλο δίσκο και ξανά κρέμα πατισερί. Συνεχίζετε με τον 3 δίσκο.

Για να φτιάξετε σχήμα καρδιάς, χαράζετε προσεκτικά ένα σταυρό στο στρογγυλό κέικ ώστε να το χωρίσετε σε 4 τέταρτα. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβετε 1 ημικύκλιο από το ¼ του κέικ. Κάνετε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.

Απλώνετε κρέμα πατισερί στην περίμετρο του κέικ. Παίρνετε τα δύο ημικύκλια και τα «κολλάτε» στην άκρια των άλλων 2 τετάρτων του κέικ, ώστε να σχηματιστεί καρδιά. Καλύπτετε όλο το κέικ με
την κρέμα πατισερί που περίσσεψε.

Θρυμματίζετε το κομμάτι του κέικ που κόψατε αρχικά, σε ψίχουλα. Πασπαλίζετε το κέικ με τα ψίχουλα, τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλάγια. Μεταφέρετε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψετε.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.