Σοβαρευτείτε αν θέλετε να σας απαντάει υπουργός

Άγριος καυγάς ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο και διευθυντή του avgi.gr, Νίκο Σβέρκο εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης (08.02.2022) στον «αέρα» του ΣΚΑΙ.

Αφορμή να ανταλλάξουν κουβέντες ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν η «Ελληνική Αγωγή», η Νίκη Κεραμέως και τα… «τσίγκινα σωβρακάκια» του Παύλου Πολάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του γιατί ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στο θέμα της «Ελληνικής Αγωγής», αναφερόταν στην υπουργό Παιδείας ως «Κεραμέως» (σκέτο).

«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε περίπτωση ποτέ στην ΚΟ της ΝΔ να πάει βουλευτής μας στο εντευκτήριο της Βουλής να βρει έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και να του πει να φορέσει τσίγκινο σωβρακάκι και να μείνει στην ΚΟ;  Θα είχε φύγει το ίδιο δευτερόλεπτο. Γιατί η χυδαιότητα, οι ύβρεις, η αμετροέπεια και η ομοφοβία δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με τη ΝΔ. Το ότι ο Τσίπρας δέχεται τα τσίγκινα σωβρακάκια αυτό κρίνει τον Τσίπρα και τον Σβέρκο και όλους αυτούς», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον διευθυντή του avgi.gr, Νίκο Σβέρκο, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «μας το παίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα του gay pride και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και για το «τσίγκινο σωβρακάκι» δεν είπε τίποτα κανένας που είναι το πιο ομοφοβικό σχόλιο που έχει ακουστεί ποτέ στη Βουλή. Για τέτοιους ανθρώπους μιλάμε, τέτοιους υποκριτές».

Ντροπή, σωβρακάκια και τηλεπλασιέ

Τότε, ο Νίκος Σβέρκος ρώτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη εάν θα πει τίποτα για την Κεραμέως και ο υπουργός Ανάπτυξης εκνευρισμένος, απάντησε «όταν με ρωτήσετε θεσμικά και ήρεμα και όπως πρέπει σε έναν υπουργό, θα σας απαντήσω κύριε με… τα τσίγκινα σωβρακάκια που σας αρέσουν και δεν είχατε μια κουβέντα να πείτε γι’ αυτό. Ντροπή σας, που το παίζετε και ανθρωπιστές».

Ο Νίκος Σβέρκος αντέτεινε «ντροπή σε εσάς που κάνετε δουλειές με τον καθέναν». Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε να φωνάζει «ντροπή σας που δεν είπατε τίποτα και έχετε τα μούτρα να βγαίνετε και στην τηλεόραση».

Ο διευθυντής του avgi.gr συνέχισε λέγοντας: «πάμε τώρα να δούμε ποιος έχει τα μούτρα και βγαίνει στην τηλεόραση» και τον ρώτησε για την «Ελληνική Αγωγή» και τη συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα ρώτησε εάν δεν εμπιστεύεται αρκετά τους καθηγητές ότι μπορούν να κάνουν επαρκώς τα μαθήματα αρχαίων ελληνικών και ιστορίας στους μαθητές.

«Δεν ντρέπεστε εσείς, ένας υπουργός Ανάπτυξης να κάνετε πρακτικές κέντρου αδυνατίσματος;», ρώτησε, με τον Άδωνις Γεωργιάδης να απαντά ως δεν κατάλαβε την ερώτηση και τον Νίκο Σβέρκο να… διευκρινίζει: «διαφημιστής είστε, τηλεπλασιέ πολλά χρόνια, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνετε».

«Το μίσος του ΣΥΡΙΖΑ για μένα πάντα ήξερα ότι υπάρχει, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τι πραγματικά έχει συμβεί… Πρώτον, η «Ελληνική Αγωγή» δεν έχει μόνο άδεια κέντρου δια βίου μάθησης, αλλά έχει τρεις διαφορετικές άδειες. Όλες οι άδειες είναι νόμιμες από το ελληνικό κράτος για να μπορεί να κάνει μαθήματα από τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι πολύ μεγάλους ανθρώπους. Όσους νόμους έχει ψηφίσει, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ για το πώς παίρνουν άδειες τέτοιου είδους εταιρείες, έχουμε κάνει αιτήσεις και έχουμε πάρει τις σχετικές άδειες. Γιατί μας αρέσει να δουλεύουμε νόμιμα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Κεραμέως… σκέτο

Ο Νίκος Σβέρκος τον διέκοψε και τον ρώτησε γιατί έκανε συμφωνία με την Κεραμέως και ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα με την κα Κεραμέως». Και τόνισε τη λέξη «κυρία», επισημαίνοντας ότι «το Κεραμέως που λέτε, δείχνει πόσο ανάγωγος είστε» με τον Νίκο Σβέρκο να του απαντά «ανάγωγος είστε εσείς κ. Γεωργιάδη».

«Σοβαρευτείτε» φώναζαν και οι δυο, με τον υπουργό Ανάπτυξης να λέει στον δημοσιογράφο πως αν θέλει να του απαντάει υπουργός, να σοβαρευτεί και του ζήτησε να του μιλάει με ευγένεια και σεβασμό. «Τον σεβασμό να τον κερδίσετε κ. Γεωργιάδη», του αναπάντησε ο Νίκος Σβέρκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.