Σκυλακάκης σε ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση κάνει μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους

«Επιστρέφουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 
 

«Φέτος έχουμε μια μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους, και παράλληλα επιστρέφουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα και στην κανονικότητα» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή, την κατάθεση στη Βουλή, του τελευταίου προϋπολογισμού πριν τις εθνικές εκλογές και του πρώτου μετά από 12 χρόνια οποίος κατατίθεται με τη χώρα εκτός ενισχυμένης εποπτείας

Ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε πως η χώρα μας καταγράφει το 2022 πρωτοφανή ανάπτυξη 6%, αντί να έχουμε ύφεση εξαιτίας του πληθωρισμού.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, σημείωσε ότι είναι πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης, «Αυτό το μήνα η Ελλάδα έπεσε κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης στον πληθωρισμό, αν και η χώρα μας είναι πιο ευάλωτη από άλλες χώρες διότι έχουμε πολύ μεγάλες εισαγωγές καυσίμων και εξάρτηση από το φυσικό αέριο» εξήγησε.

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός πιέζει όσους έχουν σταθερά εισοδήματα όπως οι συνταξιούχοι, γι’ αυτό και η κυβέρνηση έρχεται και κάνει μια μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους φέτος.

«Κάνουμε ένα μείγμα παρεμβάσεων, τόσο οριζόντιων για να καλύπτουν όλα τα εισοδήματα, όσο και κάθετων σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι και πρέπει να υπολογίζουμε το άθροισμα αυτών των παρεμβάσεων στο διαθέσιμο εισόδημα» επισήμανε ο υπουργός. 

Πηγή: skai.gr

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.