«Σκληρό ροκ» Μητσοτάκη προς Ανδρουλάκη με το βλέμμα στους αναποφάσιστους

Ευθεία, σκληρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη επιλέγει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

“Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν μπορώ να συζητήσω… Έχει αλλάξει πολύ την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το έχει φέρει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ… Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες.

Με το βλέμμα στους αναποφάσιστους

Τι κρύβει αυτή η κατά μέτωπο επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη και τον Πρόεδρο της;

Η μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες, είναι η αιτία, με τον Πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. να ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης.

Στόχος ένα ισχυρό ποσοστό της “γαλάζιας” παράταξης στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να πετύχει την αυτοδυναμία στην κάλπης της ενισχυμένης αναλογικής στις 2 Ιουλίου.

“Κλειστά χαρτιά” για το ενδεχόμενο και 3ης κάλπης

Ωστόσο, αυτός ο διμέτωπος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ βάζει “αγκάθια” στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας.

Χθες ο Πρωθυπουργός, κατά τη διακαναλική συνέντευξη, έκλεισε μεν κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα για σχηματισμό κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ μετά την 21η Μαΐου, όμως την ίδια ώρα απέφυγε να τοποθετηθεί για τον αν σκέφτεται και τρίτες κάλπες, εφόσον η Ν.Δ. δεν συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και μετά την 2α Ιουλίου.

Προβληματισμός για τα δημοσκοπικά ευρήματα

Την ίδια ώρα το βλέμμα είναι στραμμένο στις δημοσκοπήσεις, που στην τελική ευθεία για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, σε μία εβδομάδα από σήμερα, καταγράφουν μεν προβάδισμα της Ν.Δ., με τη διαφορά όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να είναι ακόμη και… μηδενική ή εξαιρετικά μικρή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κυβερνητική παράταξη κινείται από το 32% έως το 37% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από 27% έως σχεδόν 32%.

Κλιμακώνεται η επίθεση σε Ανδρουλάκη

Έτσι, στο παρά πέντε των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει την επίθεση του στο ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες και σήμερα, από τη περιοδεία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Ανδρουλάκη, αλλά και στις ομιλίες του την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στο Θησείο, θα ανεβάσει περαιτέρω τους τόνους απέναντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι στο ενδεχόμενο να προκύψει… “κυβέρνηση ηττημένων”, θα προτάξει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και προόδου, επισημαίνοντας ότι αυτό μόνο μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να το εγγυηθεί.

To άρθρο «Σκληρό ροκ» Μητσοτάκη προς Ανδρουλάκη με το βλέμμα στους αναποφάσιστους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.
Ανακοίνωση: Λόγω των συνεχών αυξήσεων στις παροχές μας βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση κάλυψης των αναγκών συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου (servers, website , hosting κ.α). Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς την βοήθεια και την στήριξή σας με δωρεές, για την ορθή και μελλοντική λειτουργία του chat . Κάντε δωρεά πατώντας πάνω στο εικονίδιο Donate.

donate