Σκέρτσος για παρακολουθήσεις: Την αθλιότητα δεν την αντιμετωπίζεις βουτώντας στον βούρκο μαζί της

Με την φράση «Την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Δεν συνδιαλέγεσαι ούτε βουτάς στο βούρκο μαζί της» σχολιάζει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τις νέες «λίστες», στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος.

Ο κ. Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει πως οι λίστες στην εφημερίδα Ντοκουμέντο δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων και το μόνο που πετυχαίνουν είναι «είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης που αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Ο υπουργός Επικρατείας παραθέτει και τον διάλογο που είχε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, καθώς – όπως επισημαίνει – «η εφημερίδα παρέλειψε να δημοσιεύσει ως όφειλε ολόκληρη την επικοινωνία».

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης το κυρίου Σκέρτσου είναι το ακόλουθο:

«Την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Δεν συνδιαλέγεσαι ούτε βουτάς στο βούρκο μαζί της. Στις δημοκρατίες επίσης, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όποιος κατηγορεί κάποιον οφείλει να τεκμηριώνει τις κατηγορίες του. Ειδάλλως είναι συκοφάντης.
Οι λίστες του ντοκουμέντου δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις -που εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν στη δικαιοσύνη και να μη γίνουν φέιγ βολάν.
Το μόνο που πετυχαίνει εν τέλει η σαλαμοποίηση των δήθεν «αποκαλύψεων» είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης που αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη και η εξυπηρέτηση ενός οργανωμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα αλλά και από το μετρήσιμο έργο που παράγεται καθημερινά σε πολλά πεδία πολιτικής προς όφελος των πολιτών.
Παραθέτω τη συνομιλία μου με τον συντάκτη του ντοκουμέντου διότι η εφημερίδα παρέλειψε να δημοσιεύσει ως όφειλε ολόκληρη την επικοινωνία».

Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας με την συνομιλία του με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Ντοκουμέντο:

 

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Ντοκουμέντο, αναφερόμενη στην ίδια συνομιλία που παραθέτει ο κ. Σκέρτσος, έχει το ακόλουθο απόσπασμα:

To άρθρο Σκέρτσος για παρακολουθήσεις: Την αθλιότητα δεν την αντιμετωπίζεις βουτώντας στον βούρκο μαζί της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.