Σαλάτα φθινοπωρινή με μήλα και σπανάκι

Μια κλασική εποχική σαλάτα, πανεύκολη και πολύ νόστιμη

Χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-6 άτομα):

150 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (Baby Spinach) από συσκευασία

2 μήλα (όχι σκληρά) με βγαλμένη την κόρα, σε λεπτά φετάκια

½ μικρό εσαλότ (ροζ κρεμμύδι, Shallot), ή μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια

½ φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

1/3 φλ. παστά κράνμπερι (Cranberries)

100 γρ. θρυμματισμένο μαλακό κατσικίσιο τυρί (Chèvre)

Ντρέσινγκ:

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κουταλιές μηλόξιδο

1 γεμάτο κουταλάκι μέλι

1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα (Dijon καλύτερα)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα το ντρέσινγκ: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, το κλείνετε στεγανά και το κουνάτε με δύναμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε το σπανάκι, τα μήλα, το εσαλότ ή το κόκκινο κρεμμύδι, την καρυδόψιχα, τα κράνμπερι και το μισό θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί σε ένα μπολ, ή μια σαλατιέρα, τα περιχύνετε με το ντρέσινγκ και τα ανακατεύετε να σμίξουν. Σερβίρετε  τη σαλάτα στο μπολ ή την σαλατιέρα, ή την μοιράζετε σε ατομικά πιάτα και την γαρνίρετε σκορπώντας απάνω το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.