Ρουμανία: Διπλωμάτες και εργαζόμενοι της ρωσικής πρεσβείας αποχωρούν από τη χώρα

Λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σαράντα διπλωμάτες και εργαζόμενοι της πρεσβείας της Ρωσίας στο Βουκουρέστι, αποχώρησαν σήμερα από τη Ρουμανία έπειτα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Ένδεκα διπλωμάτες και 29 μέλη του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας, συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους, «θα αναχωρήσουν από τη Ρουμανία με πολιτικό αεροπλάνο που ανήκει σε ρωσική αεροπορική εταιρεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες ενός αεροπλάνου Ιλιούσιν Il-96 να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, απ’ όπου πρόκειται να απογειωθεί αργά το απόγευμα, σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές τις οποίες επικαλείται ο τοπικός Τύπος.

Η απόφαση αυτή «αντανακλά το σημερινό επίπεδο των διμερών σχέσεων», οι οποίες έχουν δραστικά περιοριστεί από τη Ρουμανία «μετά την κήρυξη από τη Μόσχα του επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας», εξήγησε το υπουργείο.

Οι αρχές είχαν διατυπώσει το αίτημά τους στις 8 Ιουνίου και είχαν δώσει προθεσμία 30 ημερών στη Ρωσία για να το εκτελέσει.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, απέλασε πολυάριθμους Ρώσους διπλωμάτες ύποπτους για κατασκοπεία, όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνολικά το προσωπικό της πρεσβείας της Ρωσίας μειώθηκε έτσι κατά περισσότερο από το μισό, σύμφωνα με το Βουκουρέστι.


Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.