Ριζότο με βασιλικό και γαρίδες

Από τους σεφ Μάκη Περπερίδη και Γιώργο Χατζηλεοντή

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
• 800 γρ. γαρίδες χωρίς το κέλυφός τους
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 200 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 450 ml ζωμό λαχανικών
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• 50 γρ. βούτυρο
• 3 κουταλιές πέστο βασιλικού
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο φρέσκο βασιλικό και 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο.

Ετοιμάζετε το ριζότο: Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το ρύζι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτετε το ζωμό ζεστό. Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να στέκεται στο δόντι και να είναι al dente. Προσθέτετε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το πέστο βασιλικού.

Το σερβίρετε στα πιάτα με τις γαρίδες και γαρνίρετε με φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό και λεπτές φέτες παρμεζάνας.

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.