Ράλι τιμών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έφερε η εισβολή στην Ουκρανία – Sell off στα Χρηματιστήρια

Επιδεινώνεται η κατάσταση στις διεθνείς αγορές με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη βουτιά στις τιμές των μετοχών, αλλά και το ράλι σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η μεγάλη ανησυχία των επενδυτών έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη κίνηση του Πούτιν στην Ουκρανία και όλοι φοβούνται τα χειρότερα.

Την στιγμή αυτή η τιμή πετρελαίου Brent έχει ξεπεράσει τα 105 δολάρια το βαρέλι, ενώ το φυσικό αέριο έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα επίπεδα και είναι μία ανάσα από τα 120 ευρώ την μεγαβατώρα, που ήταν και το υψηλό που άνοιξε το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Bloomberg η τιμή του Brent είναι στα 105,32% σημειώνοντας αύξηση 8,76%. Σε σχέση με χθες το πετρέλαιο κερδίζει 8,5 δολάρια το βαρέλι. Ανάλογη πορεία και για το αμερικάνικο αργό που βρίσκεται στα 100 δολάρια το βαρέλι. Τα επίπεδα αυτά το πετρέλαιο έχει να τα δει από το 2014.

Μεγάλο άλμα και για την τιμή του χρυσού που κάνει ρεκόρ ημερήσιας μεταβολής. Κερδίζει αυτή την στιγμή 62,4 δολάρια την ουγκιά ή 3,27% στα 1.972,80 δολάρια.

Στα χρηματιστήρια παρατηρείται ένα πραγματικό sell off. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Γερμανία ο δείκτης Dax χάνει πάνω από 750 μονάδες ή 5,15%. Ανάλογα κακή εικόνα και στις άλλες ευρωπαϊκές αγορές ενώ στην Ν. Υόρκη τα futures για τον δείκτη Dow Jones δείχνουν ότι θα ξεκινήσει με απώλειες κοντά στις 900 μονάδες.

Στην Αθήνα ο γενικός δείκτης έχασε τις 900 μονάδες υποχωρώντας 5,32%.

Τέλος βαριές οι απώλειες για το ρούβλι αλλά και το χρηματιστήριο της Μόσχας.

To άρθρο Ράλι τιμών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έφερε η εισβολή στην Ουκρανία – Sell off στα Χρηματιστήρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.