Πότε αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αραδίππου

Τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αραδίππου, καθιστώντας τον Δήμο και επίσημα τον πρώτο της Κύπρου που θα αποκτήσει το δικό του πάρκο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «την Παρασκευή, 11 Αυγούστου, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη, η σχετική σύμβαση με την κοινοπραξία S. Hadjichristofi Construction Ltd & Inteso Construction Ltd & Tques LLC, που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 2.96 MW ιδιοκτησίας Δήμου Αραδίππου».

Με την δημιουργία του πάρκου «η Αραδίππου γίνεται και επίσημα ο πρώτος Δήμος της Κύπρου, που θα αποκτήσει δικό της φωτοβολταϊκό πάρκο, συνεχίζοντας την ραγδαία και σταθερή ανάπτυξή των τελευταίων ετών, με την επένδυση σε ένα σημαντικό έργο που θα δώσει στην πόλη σημαντική περιβαλλοντική, αλλά και οικονομική «ανάσα».

Το έργο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 46.866 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, συνολικής αξίας €3.111.860,86, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής του Δήμου Αραδίππου για πράσινη μετάβαση προς εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ο ορίζοντας υλοποίησης είναι 15 μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος Αραδίππου όχι μόνο θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του για οδικό και δημόσιο φωτισμό, αλλά και θα αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα πράσινης ανάπτυξης για όλη την Κύπρο, ανοίγοντας τον δρόμο και προς άλλους Δήμους για να το εφαρμόσουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.