Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο


Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν κατά τόπους μεμονωμένη βροχή, ενώ μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


Την Τετάρτη, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά παράλια δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:


Ασθενές βόρειο ως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει και σήμερα την περιοχή, ενώ από την Τρίτη ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.


Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά το πρωί, στα προσήνεμα, παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου τοπικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν κατά τόπους μεμονωμένη βροχή, ενώ μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


Την Τετάρτη, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά παράλια δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και αργότερα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Έκλεισε η έξοδος Χαλεπιανών στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.