Πρόστιμα σε 8 ομάδες για παραβίαση του FFP


Το αρμόδιο όργανο της UEFA ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά αποφάσεων που αφορούν συλλόγους που συμμετείχαν στις διοργανώσεις που είχε υπό την εποπτεία της τη σεζόν 2021/22.


 


Μετά από έρευνα που έγινε από το τμήμα οικονομικού ελέγχου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας διαπιστώθηκε ότι οι Μίλαν, Μονακό, Ρόμα, Μπεσίκτας, Ίντερ, Γιουβέντους, Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.


 


Η επιτροπή που ασχολήθηκε με την υπόθεση εξέτασε τα οικονομικά έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022. Το 2020 και το 2021 υπόκεινταν στα μέτρα έκτακτης ανάγκης κατά του κορονοϊού και αξιολογήθηκαν ως μία ενιαία περίοδος στη διάρκεια της οποίας επετράπη στους συλλόγους να προβούν σε συγκεκριμένες προσαρμογές κατά της πανδημίας.


 


Οι συγκεκριμένες ομάδες συμφώνησαν σε οικονομικές συνεισφορές ύψους 172 εκατομμυρίων ευρώ, ποσά που θα παρακρατηθούν από τυχόν έσοδα που κερδίζουν από τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις της UEFA ή θα καταβληθούν απευθείας. 


 


Από αυτό το ποσό, τα 26 εκατ. ευρώ (15%) θα καταβληθούν πλήρως, ενώ το υπόλοιπο των 146 εκατ. ευρώ (85%) εξαρτάται από τη συμμόρφωση αυτών των συλλόγων με τους στόχους που αναφέρονται στην αντίστοιχη συμφωνία διακανονισμού.


 


Τα πρόστιμα:


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.