Προ των θυρών νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν υποβάλει

Ενώ απομένουν μόλις 18 ημέρες για την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεις, εντούτοις ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο ώστε να είναι συνεπής με το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία.

Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έχουν υποβληθεί 4,550 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, ενώ πέρυσι είχαν υποβληθεί συνολικά 6,4 εκατ. Απομένουν κατά συνέπεια 1,9 εκατ. ευρώ. και προκειμένου να μην χρειαστεί να δοθεί νέα παράταση θα πρέπει να υποβάλλονται στο υπόλοιπο της προθεσμίας από 105.000 δηλώσεις την ημέρα, κάτι που θεωρείται πρακτικά αδύνατο.

Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν πως ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί νέα παράταση, ήδη έχει δοθεί μία, αλλά μάλλον το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι αυτό θα συμβεί, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία:

1. Το 49,65% που αντιστοιχεί σε 2.259.380 δηλώσεις, είναι μηδενικές.

2. Το 33,62% δηλαδή 1.529.917 φορολογούμενοι έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό με το μέσο επιπλέον ποσό που καλούνται να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι να είναι στα 1.154 ευρώ.

3. Το υπόλοιπο 16,73%, που αντιστοιχεί σε 761.318 φορολογικές δηλώσεις, έχει πιστωτικό εκκαθαριστικό με το μέσο ποσό επιστροφής να ανέρχεται σε 361 ευρώ.

Την ίδια στιγμή πάντως οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι του market pass 2 , υπολογίζονται σε 2,8 εκατ. θα πρέπει να βιαστούν, αφού αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση του επιδόματος. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Αυγούστου.

 

To άρθρο Προ των θυρών νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν υποβάλει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.


donate

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.