Πρασόσουπα Βελουτέ με Σπαράγγια | Χρυσές Συνταγές

Instagram: mychicdish

…καιρός για μια βελούδινη σούπα με γαλλική φινέτσα και ρουστίκ πινελιές, όπως αρμόζει στο «Κομψό μου πιάτο»! «Πρασόσουπα Βελουτέ με Σπαράγγια» είναι η πρόταση του @mychicdish για μια εύγευστη απόδραση στη Γαλλική κουζίνα και τα μικρά της μυστικά. Διακοσμημένη με ευρηματικές γαστρονομικές λεπτομέρειες να την ενισχύουν και να την ανάγουν στο επόμενο σας μαγειρικό φαβορί!

  • Ψιλοκόψτε και τσιγαρίστε 4 πράσα (άσπρο μέρος) και 2 κρεμμύδια σε βούτυρο.
  • Προσθέστε μια μεγάλη καθαρισμένη πατάτα σε κύβους, αλατοπίπερο και ζωμό λαχανικών (σκόνη). Τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν εντελώς.
  • Πολτοποιήστε τα με το εργαλείο χειρός για πουρέ μέχρι να αποκτήσουν μέτρια υφή.
  • Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και 1 ποτήρι λευκό κρασί. Σιγοβράστε για 15’.
  • Προσθέστε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά βούτυρο, αλάτι (αν χρειάζεται) και πασπαλίστε 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατέψτε ζωηρά μέχρι να δέσουν σε μια παχύρευστη σούπα.
  • Απλώστε μια δέσμη σπαράγγια (μόνο μύτες) σε ταψί και ραντίστε τα ελαφρά με λάδι τρούφας και χοντρό αλάτι. Ψήστε τα στο φούρνο για 15’ λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
  • Ετοιμάστε κρουτόνς από ψωμί άνθρακα. Κόψτε το σε κύβους, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ψήστε τους στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά κρουτόνς.
  • Σερβίρετε τη σούπα με τόστ προζυμένιου ψωμιού, διακοσμώντας την με τα σπαράγγια και τα κρουτόνς και… Bon appétit!

Πηγη δημοσιεύτηκε στο

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.